2007. szeptember 25., kedd

Sakk

Zsombinak nagyon jól megy a sakk. Oly annyira jól, hogy januárban indul a kerületi versenyen. Időnként leszoktak ülni a fiúk egymással sakkozni. Persze mindez nem megy olyan könnyen, hisz Olivérnek saját szabályai vannak, amiket ha Zsombi nem követ, akkor felháborodottan közli, hogy Zsombi nem ismeri rendesen a szabályokat. Valamelyik nap egymással szemben ülve sakkoztak. Zsombi lépett, és mondta: - Most te jösz. Mire Olivér: - Kinek mondtad?

2 megjegyzés:

Mama írta...

Höhöhö.Azért Zsombi sem unatkozik Olivér mellett...Mondom, hogy óriási a srác, és hogy Zsombi meg egy sakk guru , hát az is sokat mond a koncentráló és logikai képességéről. Hallottam akdtak ugyan a suliban személyiügyi gondjai, de már minden o.k?Olivér hogy fogadta, hogy marad az oviban?

Mama írta...

Ja, és a diétáról nekem is ez volt a benyomásom mint neked. A Heim Pál egyik dietetikus orvosa adja hozzá az orvosi hátteret. Miután Máté is rajong a péksütiért és a kakaóért, nem vontam meg tőle ezeket. Átnéztem először az angol, és magyar oldalakat ebben a témában. Akkor kezdtem biztos lenni abban, hogy ez valmi kamu, amikor azt írták valahol, hogy az autista gyerekek rajonganak a gabonafélékből készült dolgokért, és a tejtermékekért,és ezek mint az ópiát hatnak az idegrendszerükre. Jó vicc, mutass már egy olyan gyereket aki nem szereti a tésztát,nem fal be hat tonna kakaóscsigát, és utája a gyüm.joghurtot. És korrekt statisztikai adatok sehol sem szerepeltek, csak kiugró esetek.