2007. szeptember 15., szombat

A fiúkról

A fiúkról.
Nagyszerű gyerekek. Páratlanok. Olyanok, mintha egyiket kivették volna a másikból.

Zsombor végig pörög az életen szinte. Nincs megállása, részletekbe sosem bocsátkozik. Ha kérdez is, a választ meglehetősen ritkán várja meg. Mindent elveszit, rendetlen. Egyszer, hazafelé sétálva leesett a cipő a lábáról. Ki tudja miért. Pár lépés erejéig vártam, hátha hátrafordul, vagy lenéz a lábára, de nem. Szólni kellett neki. Mindemellett, sok mindenben nagyon tehetséges. Rendetlensége és folyamatos pörgése mellett kitünő tanuló, remekül sakkozik. (tehát van olyan pillanat amikor tud egy helyben ülve is összpontositani). Kedvence, a sport és a matek. Folyamatos társaságot igényel.
Olivér, Zsombor tökéletes ellentetje. Egy piszmogó, szuszmogó, rendszerező, éppen ezért szeret egymagában szöszmötölni a kis dolgaival. Sosem koszos. Ha véletlenül koszos lesz, azonnal ruhát cserél. Saját bevallása szerint legszivesebben vasalt ingben járna oviba. Imádja a számokat és a betűket. Szeret felesleges dolgokat gyűjtögetni, persze ő mindezt céllal teszi. A sok kis kacat hirdetési papirokat, nyeremény szelvényeknek tartja, igy hétvégente boldogan hordja tele a lakást ilyenekkel, amiket a postaládák mellett álló szemetesből szed ki. Kidobni tilos. Kedvencei a közlekedési eszközök, a top-on persze a troli van és a combino, amit ő pijango-nak hiv.

1 megjegyzés:

Mama írta...

Jéé, Zsombor meg Geda az elveszejtések terén. Gerda az egyik Szigeten vesztette el a fél pár cipőjét, de már több tucat telefont, diákot, tankönyvet, ruhát stb-t hagyott el.Ha övtáskát hord, akkor az egész övtáskát hagyja ott egy villamos megállóban.Amióta önállósodott a helyzet a súlyosról a válságosra fordult. Na ja , ilyen a koncentráció zavar.De ha a gyengék és elesettek védelmezéséről van szó, akkor rá lehet számítani. Bebét is olyan tüneményesen fogadta.