2007. december 19., szerda

Lámpa

Zsombi hazafele örömmel konstatálta, hogy karácsonyi fényben úszik az utca: Nézzétek, beoltották a lámpákat!

2007. december 10., hétfő

Az élet NAGY igazsága

Pénteken hullafáradtan és valóban meglehetősen későn zuhantam be az oviba, ahol egy hihetetlenül utálatos gyerek fogadott. Ennek az összeállításnak köszönhetően már a felöltözésnél jól összevesztünk. Oli semmilyen ruhát nem volt hajlandó felvenni, mondván, hogy azok nem az övéi, majd belátta, hogy az ő ruhái, de azért nem veszi fel, mert koszosak. (Koszosak sem voltak, de kifogásnak nagyon jó.) 20 perc tipródás után nagy nehezen bebugyoláltam ruháiba és elindulhatunk végre Zsombimért az iskolába.
Hazafele a vita Oli és köztem tovább folytatodótt. Ő tovább makacskodott, hogy ő mit nem fog csinálni, én meg tovább makacskodtam, hogy már pedig mit fog csinálni, például most hazasétálni és pihenni egyet. Ez odáig fajult, hogy Oli bejelentette, hogy ő már pedig nem megy haza abba a büdös otthonba, és ez a nő itt nem az ő anyja, mert az ő anyjának hosszú haja van, (ez a hosszú haj visszautalás arra a nyári eseményre, amikor az évente egyszeri hajvágásomon túl voltam, és rövid hajam lett a hosszú után. Nyáron végre eljutottam fodrászhoz és rövid hajjal érkeztem Oliért az oviba, akinek ez óriási változást jelentett. Az első kérdés az volt, hogy ugye te ugyanaz az anya vagy csak a hajad más. A második, hogy nagyon jó ez a haj, de mégis mikor kapom vissza a régi hajamat. Nem tudtam pontosan meghatározni a napot amikor újra hosszú hajam lesz, így evvel a kérdéssel napokon át nyúzott. Pár nap erejéig éjjelente is arra ébredtem, hogy Oli a fejem fölé hajolva éjjel 3-kor ezt kérdezgeti...) és avval folytatta, hogy a történethez végre visszatérjek, hogy ő inkább elmegy vissza hosszú hajú anyjához, és nem evvel a gonosz rövid hajúval jön haza. Ideges voltam eleve és persze bántott amiket a kis Tökmag cincogi hangján hozzám vág, de aztán jött a nagy levegővétel, és a belátásom (szerencse, hogy nem vagyunk mind a ketten 7 évesek:)), hogy az agybaj csak további rosszakat fog hozni, így megálltam az úton és megkérdeztem Olivért, hogy mi lenne, ha nem vitatkoznák, hanem inkább kibékülnénk. Erre a kérdésemre egy olyan választ kaptam az én Bogyómtól, ami igen, igen, igen és zárójelben egy kérdés, ki és mi az a fogyatékos?
Szóval Olivér válasza ez volt: Akkor anyanya, kérjünk bocsánatot egymástól.
Köszönöm.

2007. december 6., csütörtök

Karácsonyi készülődés

Oli: Jól fel kell öltöztetnünk majd a karácsonyfát, nehogy megfázon.

2007. december 1., szombat

Zsombi mostanában

Helyzet jelentés:
Zsomborom mostanában elviselhetetlen hiperaktív, mindent és mindenkit piszkálok, ugrálok, nem nyugszom, nem alszom, semmit sem értek, semmit sem hallok napjait éli.
Kitartok.

Biológia

Mostanában Oli nagyon el van foglalva a testrészekkel. A tegnapi nap fontos kérdése - ami Oli fantáziáját oly annyira nem hagyta nyugton, hogy minden embertől, akivel találkozott megkérdezte - "Neked is jó, hogy van mellkasod?" volt. Nem tudom, hogy sikerült-e megtalálnia keresett választ, de ma ez a kérdés nem volt terítéken.
Ehelyett jött a puha és a kemény csontok kérdése. Ezen témákban mondjuk konkrét kérdés nem hangzott el, mivel Olinak már meg volt a konkrét válasza a nagy kérdéskörre. Oli megfigyelései a következők a puha csontokat illetően: a kisfiúknak és kislányoknak 2 puha csontjuk van, 1. a has, 2. az arc pofi része. A felnőtt lányoknak, és csak is a felnőtt lányoknak, evvel ellentétben már 3 puha csontjuk van. Az első kettő nekik is ugyanaz, mint a többieknek, a has és a pofi, de ez a kettő még kiegészül a mellkason elhelyezkedő lógóval...